top of page
Jentekor _Gyldenløwe_edited.jpg

Tønsberg Domkirke

Torsdag 23. september      kl. 19:00:

 

«Dixieland meets Gospel & Spirituals»

Dixieland-bandet «Gyldenløwe Brygge» vil sammen med Tønsberg domkirkes jentekor lage en kirkekonsert i ekte New Orleans stil.

Både Blues, Gospel og Spirituals var en forløper til Dixieland-musikken som oppstod tidlig på 1900 tallet i New Orleans.

Jentekoret og orkesteret vil ta oss med i en konsert hvor nettopp disse musikkstilene smelter sammen i skjæringspunktet som konsertens tittel bærer bud om.

 

Gyldenløwe Brygge kommer fra Drammen. Etter flere konserter rundt på jazzcaféer på Østlandet og ikke minst på sine årlige turneer til Spania, blir de nå betraktet som et av de bedre orkestre på full fart oppover i det norske Dixieland-miljø. Gutta i bandet utøver stor spilleglede og legger vekt på presisjon og rytme. De spiller flere instrumenter hver seg og med sin energiske spillestil har de en høy publikumsappell. Orkesteret har spilt flere ganger i Tønsberg Jazzklubb og i 5 år har de gitt konserter ved de norske Sjømannskirkene i Spania.

Besetning: Steinar Hannevig (klarinet), Bjørn Skjelbred (trompet), Arne Opsahl (trombone), Roger Frostad (piano), Runar Gustavsen (banjo), Jan-Eirik Eide Hansen (tuba) og Erik Fingalsen (trommer)

Tønsberg domkirkes jentekor ble stiftet i 1973. Koret består av sangere i alderen 12-19 år fra hele Vestfold fylke.
Tønsberg domkirkes jentekor kjennetegnes ved høy kvalitet og stor musikalsk bredde og flere etablerte sangere fra distriktet har sin musikalske bakgrunn fra jentekoret.
Korets dirigent er Charlotte Fongen.
Tonny Krokengen ( klaver)

Billettpris = kr. 120,-

bottom of page