top of page
klassisk lunsjkonsert
Klassisk lunsjkonsert_edited.jpg

SØNDAG 26. SEPTEMBER KL 15:00, Teie Hovedgård

Klassisk lunsjkonsert
 

Balvig og Schubert i kammerformat!

Nøttlendingen Elin Marie Christensen har fått med seg musiker-kollegaer av topp klasse for å fremføre Schuberts berømte og fengende Rosamunde kvartett! På programmet står også et helt nyskrevet verk av den danske komponisten og pianisten Christian Balvig! Balvig kommer fra København for å selv presentere verket sitt som både er spennende, melodiøst og vakkert - med horn som kronen på verket over strykerne! Velkommen til en lunsjkonsert du sent vil glemme!

 

Program:                                                                   

Christian Balvig                                               

I ShortcutsToOverlookedViews
II WhoCanMakeStonesGrow?
III OnTheEdgeOffTheUnlikely

 

Franz Schubert

‘Rosamunde kvartetten’

 

  1. Allegro ma non troppo

  2. Andante

  3. Menuetto        - Allegretto - Trio         

  4. Allegro moderato


 

Musikerne:                                         

Stine Rem Aarønes er fra Ålesund og startet å spille fiolin da hun var 5 år. Etter musikklinjen i Ålesund tok hun sin bachelor og master fra Norges Musikkhøgskole, med bl.a Eivind Aadland og Peter Herresthal som lærere på fiolin. Ved siden av studiene og senere har hun hatt virke som kammermusiker og frilanser i blant annet de norske profesjonelle symfoniorkestrene, Det Norske Kammerorkester og festivaler som f.eks Risør Kammermusikkfest. Siden 2006 har hun vært fast ansatt som 1.fiolin tutti i Kringkastingsorkesteret. I 2011 var hun selv solist med KORK og har ved flere anledninger spilt kammermusikk i KORK kammer, som er Kringkastingsorkesteret sin egen kammermusikkserie.

Emery Cardas er født i Genova (Italia). Etter diplomstudiet i Napoli studerte han på Musikkakademiet i Wien med Tobias Kühne, og på Indiana University i Bloomington (USA) med Janos Starker. I mange år var han medlem av The Christopher Quartet, sammen med sine tre brødre. De studerte for blant andre Hatto Beyerle, Rostislav Dubinsky og Leonard Bernstein. Han har vært solocellist i Napoli, Barcelona og Bergen Filharmonisk Orkester, og har nå samme stillingen i Kringkastingsorkestret i Oslo (KORK). Han er en aktiv kammermusiker og underviser ved Barratt-Due Musikkinstitutt i Oslo. Hans instrument er en Nicola Gagliano, Napoli 1769.

Lars Bryngelsson er en svensk bratsjist med utdanning fra Norges Musikkhøgskole der han studerte med prof. Lars Anders Tomter som lærer. Han har spilt i de fleste symfoniorkestrene i Norge og mange i Sverige. Siden 2010 har Lars vært ansatt som bratsjist i Den Norske Opera & Ballett. Lars har også siden studietiden vært aktiv som kammermusiker og spilt på en rekke festivaler.

Elin Marie Christensen fra Nøtterøy, er en allsidig frilans musiker med virke både som bratsjist og fiolinist. Hun har sin bachelorgrad i utøvende musikk fra NTNU Institutt for Musikk, der hun hadde Marianne Thorsen som hovedlærer. Våren 2015 vant hun solistkonkurransen ved NTNU. Hun har turnert store deler av Europa og Sør-Amerika med blant annet Trondheimsolistene. Hun har også medvirket i en rekke plateinnspillinger, deriblant album som har vunnet to Spellemannspriser og fått 3 Grammy 2017 Awards nominasjoner. Elin har medvirket i en rekke teateroppsetninger i Oslo, spilt med flere forskjellige kammerorkestre, spiller i stryketrioen Trio Turmo, samt hatt stor suksess med gruppa Fredholms trio som ga ut sitt debut album i 2018.

Niklas Sebastian Grenvik er en frilanshornist med base i Oslo. Han har bachelor- (2014) og mastergrad (2017) fra Norges Musikkhøgskole, med utveksling i Østerrike på Universitet for Musikk und Darstellende Kunst Graz (2014). Hornlærere var blant annet Frøydis Ree Wekre, Julius Pranevicius, Steinar Granmo Nilsen og Raimond Zell. Han har spilt fast i kanskje Skandinavias fremste blåseoktett, Oslo Kammerakademi, siden 2014, og har spilt med mange av Norges fremste orkestre som Trondheim Symfoniorkester, Oslo Filharmoniske Orkester, Det norske Blåseensemble, Arktisk Filharmoni, Forsvarets Stabsmusikkorps m.fl. I tillegg til å spille moderne horn, gjør han jevnlig prosjekter på historiske instrumenter i tidligmusikkensemblene i Oslo og Europa, blant annet som fast medlem i Barokkanerne på hjemmebane.

bottom of page