top of page
Refleksjoner
Refleksjoner_edited.jpg

SEM Kirke søndag 26/9 kl 19.00

REFLEKSJONER

Saga og samtid

 

Som tittelen på konserten antyder ønsker Musikk i sentrum i samarbeid med Klingende kirkelandskap på den konserten å presentere et program der spenningen og kontrastene mellom ny og gammel – komponert og improvisert musikk danner grunnlaget for valg av repertoar. Vi ønsker å trekke noen musikalske linjer fra Tønsbergs sagatid, med Prinsesse Kristina av Tønsberg og frem til vår samtid. Musikk fra middelalder og sagatid, renessanse, barokk, norske folketoner og improvisasjon er utgangspunktet for kveldens musikere som består av Tone Krohn, sanger og komponist, Øystein Trollsås, jazzmusiker på saxofoner og fløyter, Jenny Z, cello, Jarlsberg vokal med May-Britt Forsberg Hovdenak, sopran, Runa Skramstad, alt, Alexander Cadden, (vikar) tenor,  Svein Tore Ringøen, bass og Tonny Krokengen på orgel.

 

Tone Krohn
Norsk sanger, komponist, og arrangør.
Tone Krohn bruker elementer fra skandinavisk folkemusikk i sine komposisjoner. Hun er en tradisjonsbærer av folketoner fra Vestfold og har funnet fram og arrangert mange av disse for lokale kor, bl.a. Tønsberg domkirkes jentekor og Borre Vokale.
Hun ble nominert til en ”GRAMMY Award” i klassen” Best Chamber Music Performance” for sin musikk på albumet ”Folksongs”(ECM) med Trio Mediaeval i 2008.
Hun har samarbeidet med blant annet: Henning Sommerro, Sigmund Groven, Iver Kleive, Catriona Mc Donnell, Øystein Sevåg, Paolo Vinaccia, Georg Ridel, Stefan Nilson, Bent Hamer, Aimee Leonard, Trio Mediaeval , Det norske jentekor og KKS (Kvindelige Studenters Sangforening)
Utdanning: Hovedfag i musikkvitenskap ved universitet i Oslo.

 

Øystein Trollsås fra Sandefjord spiller på diverse saksofoner og fløyter. Etter videregående skole og gardemusikken ble det jazzlinja ved høyskolen i Trondheim. Siden det har han vært musiker og spilt i diverse jazzgrupper. Han har jobbet med ulike jazzgenre som amerikansk mainstream jazz, europeisk jazz (Garbarek etc) og jazz med inspirasjon fra etnisk musikk (Asia og Afrika, norsk folkemusikk). Som frilans musiker har han også spilt med artister (Bettan, Rein Alexander, Jan Werner, Kåre Conradi, Odd Børretzen, m.fl.) i teater, show, musikal, kirkelige hendelser, studio, med kor og orkestre. I tillegg har han undervist på musikklinje ved videregående skole og kulturskole gjennom hele sitt voksne liv.

 

Jenny Zett er en ung, spennende artist og multiinstrumentalist. Hun gikk musikklinja ved Dahlske videregående i Grimstad med cello som hovedinstrument (2016).

Med en bachelor i Populærmusikk fra Westerdals og et årsstudium i Ensembleledelse ved Norges Musikkhøgskole har Jenny Zett allerede markert seg som låtskriver og studiomusiker.

Under fjorårets BY:LARM spilte hun sammen med Red Moon (tidligere kjent som Debrah Scarlett), og er aktuell som vokalist og cellist på Trygve Skaugs kommende album «Sanger du skal få når vi lander».

 

Jarlsberg Vokal - 2020
Jarlsberg Vokal ble dannet 2015 og består hovedsakelig av sangere fra Vestfold. Stammen i ensemblet er May-Britt Forsberg Hovdenak (sopran), Runa Skramstad (mezzosopran), Aasmund Kaldestad (tenor) og Svein Tore Ringøen (bassbaryton). Ensemblet knytter til seg flere sangere når det er behov for det.

Jarlsberg Vokal beskjeftiger seg hovedsakelig med det klassiske ensemblerepertoaret, fra renessanseverk til samtidsmusikk. Sangerne har ulike musikkstudier bak seg, men alle deler et felles hjerte for ensemblesang.

Jarlsberg vokal ønsker å tilby publikum et gjenhør med kjente ”perler” fra de store klassikerne, samt løfte frem mindre kjente, men likefullt vakre verk fra korlitteraturen. Vi håper publikum vil sette pris på at denne musikken blir tilgjengelig og levende fremført.

May Britt Forsberg  er en aktiv frilanssanger som foruten i Norge har konsertert i USA, Russland, Tyskland og Nederland. Hun studerte opera ved The New Opera Academy i Nederland i tillegg til utøvende diplomstudier ved The Royal Conservatory in The Hague, hvor hun avsluttet studiet våren 2001 med utmerkelse. Hun har jobbet med musikere og dirigenter som Paul McCreesh, Elly Ameling og Håkan Hagegård.

Runa Skramstad har virket som kantor, domkantor, sanger, kordirigent og pedagog i Vestfold siden 1990. Hun studerte kirkemusikk ved Trondheim musikkonservatorium og Griegakademiet. Senere studerte hun kordireksjon hovedfag og PPU med sang som hovedinstrument ved NMH. Hun underviser nå på musikklinjen ved Sandefjord videregående skole.

 

Alexander Cadden, tenor, begynte å synge som korgutt St Paul’s Cathedral i Dundee, Skottland, hvor han senere ble Head Chorister. Fram til 2004 studerte han musikk ved universitetet i Edinburgh, og etter dette fortsatte han studiene på Royal College of Music i London, hvor han studerte med Mark Tucker.
Som solist har han sunget en rekke operaroller og mange av de større kirkemusikalske verkene, som Handels Messias, Mozarts Requiem, Monteverdis Vespers, Stainers Crucifixion, samt mange av Bachs kantater og pasjoner. Han har også sunget Centurion i Berliozs L'Enfance du Christ i Cadogan Hall under dirigenten Sir Colin Davis.
Som ensemblesanger har Alexander sunget med grupper som English Voices, The Choir of the Enlightenment, the Dunedin Consort og London Voices. Sistnevnte har han spilt inn filmmusikk til flere store filmer med, blant annet de tre siste Harry Potter filmene og The Hobbit.

Alexander er også kjent som en sanger av lieder og har i det siste par år sunget Schubert sin Winterreise flere ganger, sammen med pianisten Gudrunn Klakegg.

Svein Tore Ringøen har sin musikkfaglige bakgrunn fra institutt for musikkvitenskap ved universitetet i Oslo. Han har sunget i Oslo kammerkor og Det Norske Solistkor og studert kordireksjon hos Grete Pedersen. For tiden er han dirigent for Tønsbergs sangforening, og underviser ved musikklinjen på Greveskogen videregående skole.

Tonny Krokengen er kantor i Sem kirke og har sin kirkemusikkutdanning fra Trøndelag musikkonservatorium. Han har en bred musikalsk kompetanse som spenner fra tidlig musikk til nyere rytmiske genrer. Tonny har bygget sitt eget cembalo og har spilt continuo på en rekke konserter i Tønsberg distriktet.
Han har i en årrekke vært Tønsberg domkirkes aspirant – og jentekors akkompagnatør. Han har arrangert musikk til korenes konserter og vært orkesteransvarlig i korenes mangfoldige konsertprosjekter. Før han flyttet til Tønsberg, var han kantor i Ilen kirke og Nidarosdomen i Trondheim.

bottom of page